تبلیغات
نهالستان پارس(ایران درخت سابق نهالستان پارس|فروش نهال در خراسان رضوی|درخت میوه|بذر مشهد|پیاز زعفران - ماکادمیا،نهال ماکادمیا،درخت ماکادمیا
نهالستان پارس|فروش نهال در خراسان رضوی|درخت میوه|بذر مشهد|پیاز زعفران
پیاز زعفران،خرید پیاز زعفران،فروش پیاز زعفران،احداث زمین زعفران،قیمت پیاز زعفران

آرشیو موضوعی

آرشیو

صفحات جانبی

← آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

ماکادمیا،نهال ماکادمیا،درخت ماکادمیا

درخت ماکادمیا،ماکادمیا درختی است که میوه آن گرانترین و مرغوبترین خشکبار جهان به شمار می رود.ماکادمیا بومی استرالیا است و در جنگل های بارانی  و  مکانهای مرطوب نزدیک نهرها  رشد خوبی دارد. آفتاب  کامل  با اندکی سایه برای گیاه مناسب است  و  عملکرد مغز را افزایش می دهد. اما اگر کشت تجاریماکادمیا مد نظر نباشد، سایه را به آسانی تحمل می کند.گیاه به خشکی مقاوم است، باد، سرمای شدید و شوری را نمی تواند بپذیرد. همچنین نیازی به خاک حاصلخیز ندارد. در هر ترکیب خاک از سبک تا سنگین  اما با زهکشی خوب رشد می کند.
مزیت اقتصادیماکادمیا، اندک بودن هزینه نگه داری آن است. زیرا نیازی به آبیاری ندارد  ( به صورت دیم پرورش می یابد) نسبت به آفات و بیماری ها مقاوم است.  میوه های آن پس از رسیدن شروع به ریزش کرده و برداشت آن دستی و آسان است.
ماکادمیا از نظر بازرگانی در استرالیا ، جنوب آفریقا و آمریکای مرکزی یکی  از  تولیدات مهم کشاورزی به شمار می رود. کشت تجاری آن در استرالیا و هاوایی در سطحی گسترده انجام می گیرد . در کالیفرنیا به عنوان یک گیاه زینتی پرورش می یابد.  آمریکا بزرگترین مصرف کننده ماکادمیا است . مغز ماکادمیا  در انواع شکلات کیک و بستنی به کار می رود. همچنین از روغن مغز ماکادمیا می توان در صنایع آرایشی و بهداشتی سود جست. از آنجا که میوه ماکادمیا بیش از 72% اسید چرب غیر اشباع دارد، این خشکبار می تواند  افزودنی مناسبی برای رژیم غذایی روزانه ، جهت کاهش کلسترول خون باشد  و این میوه را می توان به صورت خام، بوداده، با نمک، بی نمک و یا به عنوان چاشنی در غذا مصرف کرد.
صرفنظر از اهداف بازرگانی پرورش ماکادمیاا، این درخت همیشه سبز، بلند و گسترده با عمری طولانی و گلهایی بسیار خوشبو، گیاهی زینتی مناسب می تواند باشد.
  آمریکا بزرگترین مصرف کننده ماکادمیا است . مغز ماکادمیا  در انواع شکلات کیک و بستنی به کار می رود. همچنین از روغن مغز ماکادمیا می توان در صنایع آرایشی و بهداشتی سود جست. از آنجا که میوه ماکادمیا بیش از 72% اسید چرب غیر اشباع دارد، این خشکبار می تواند  افزودنی مناسبی برای رژیم غذایی روزانه ، جهت کاهش کلسترول خون باشد  و این میوه را می توان به صورت خام، بوداده، با نمک، بی نمک و یا به عنوان چاشنی در غذا مصرف کرد.
صرفنظر از اهداف بازرگانی پرورش ماکادمیا، این درخت همیشه سبز، بلند و گسترده با عمری طولانی و گلهایی بسیار خوشبو، گیاهی زینتی مناسب می تواند باشد.

آب و هواماکادمیا
ماکادمیا در مناطق پرورش آووکادو، انبه، خربزه درختی و موز رشد موفقیت آمیزی دارد. ،درخت ماکادمیا، در فصل بهار و در ماه‌های مرداد تا شهریور به گلدهی می‌نشیند. میوه‌ها پس از ۳۱ هفته می‌رسند.

اکولوژیماکادمیا
ماکادمیا در ارتفاعات صفر تا ۱۵۰۰ متر از سطح دریا رشد می‌کند اما عملکرد آن در ارتفاعات بالای ۶۰۰ متر به شدت کاهش می‌یابد. در ارتفاعات بالای ۶۴۰ متر درخت در مدت زمان طولانی‌تر محصول تولید می‌کند. دمای ایده‌آل برای پرورش ماکادمیا بین ۱۶ تا ۲۵ درجه سیلسیوس می‌باشد. اگر چه گیاه در دمای زیر ۳ درجه سیلسیوس نیز زنده می‌ماند اما نسبت به یخبندان مقاوم نمی‌باشد.
ماکادمیا در هر نوع خاکی رشد می‌کند، اما خاک مناسب برای پرورش ماکادمیا باید زهکشی خوبی داشته باشد و تا یک متر از سطح خاک لایه‌های سخت نداشته باشد. خاک‌های رسی که زهکشی خوبی ندارند برای پرورش ماکادمیا مناسب نیستند.
آماده سازی خاکماکادمیا
برای آماده سازی خاک باید تا عمق ممکن خاک سست و نرم گردد. زیرا اگر خاک کف چاله‌ها متراکم و فشرده باشد ریشه گیاه محدود می‌شود.
فاصله‌ی کشتماکادمیا
ارقام مختلف ماکادمیا از نظر ظاهری دارای فرم‌های مختلفی می‌باشند. بعضی از آنها رشدی پهن شونده و بعضی دیگر رشدی عمودی دارند. همچنین فاصله کاشت برای هر رقم از مکانی به مکان دیگر متفاوت می‌باشد، اما در هر صورت باید توجه داشت که به محض شروع رقابت برای جذب نور عملکرد کاهش می‌یابد. بنابراین کشت متراکم در سطوح تجاری توصیه نمی‌شود.
درختانی که رشد عمودی دارند به فاصله ۵/۳ متر از هم در دریف هایی به فاصله ۷ متر و ارقامی که رشدی پهن شونده دارند به فاصله ۱۰ متر از هم در ردیف‌هایی به فاصله ۶ متر کاشته می‌شوند.
کشت مخلوط
گاهی اوقات محصولات دیگری در بین درخنتان جوان ماکادمیا کاشته می‌شود. قبل از کشت محصولات خاص در بین درختان ماکادمیا باید به ۳ نکته اساسی توجه کرد:
ـ از کاشت محصولی که می‌تواند به درخت ماکادمیا صدمه بزند یا بر روی رشد آن تاثیر نامطلوبی داشته باشد باید اجتناب کرد.
ـ درختان بلندی که شلوغی و سایه سرتاسری برای درختان ماکادمیا ایجاد می‌کنند نباید کاشته شود.
ـ در بین درختان بارور نباید گیاه دیگری کاشته شود زیرا در این مرحله درختان ماکادمیا نیاز به مراقبت های ویژه دارند تا از حداکثر رشد و عملکرد اطمینان حاصل شود.
تجزیه برگ ماکادمیا
نمونه برگ‌های ماکادمیا باید در طول ماه‌های مهر و آبان تهیه شود. زمان نمونه‌گیری بسیار حساس و مهم می‌باشد. برای نمونه‌گیری باید برگ‌های سالم انتخاب شوند. زمانی که برای اولین بار از یک باغ خصوصی نمونه‌گیری می‌شود، باید همراه با نمونه برگ، نمونه خاک نیز اضافه شود. از آن پس سالی یکبار فرستادن نمونه خاک به آزمایشگاه کفایت می‌کند. ضروری است هنگام تنظیم کودهای اصلاحی به نتایج حاصل از نمونه خاک و برگ توجه کنید. تنها برگ های گیاهان سالم باید نمونه‌گیری شوند. این برگ‌ها نباید آفتاب سوخته، حشره زده و یا دارای نشانه‌هایی از کمبود و بیماری باشند.
کوددهیماکادمیا
پس از کاشت حداقل تا یکسال نباید درخت جوان را کود داد، تا کاملا محکم و استوار شود. وقتی درخت محکم شد و شروع به رشد کرد کوددهی منظم باید انجام گیرد:
کود را نباید با خاک مخلوط کرد. همچنین هرگز نباید کود با ساقه درختان جوان در تماس باشد. به همین دلیل کود باید به طور یکسان در فاصله ۲۰ سانتی متری ساقه تا حدود ۵۰ سانتی متری محل آبریز درخت پخش شود. از آنجا که درخت ماکادمیا نسبت به صدمه ریشه بسار حساس است بنابراین پس از هر نوع کوددهی یک آبیاری سبک مورد نیاز است. به دلیل اینکه اغلب خاک‌ها به طور طبیعی کمبود روی دارند یا اصلا روی ندارند، این عنصر هر ساله باید برای گیاه فراهم شود. بدین ترتیب استفاده از کودهای زیر با غلظت های ذکر شده توصیه می‌شود:
ـ اکسید روی به غلظت ۲۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب
ـ نیترات روی به غلظت ۱۵۰ میلی لیتر در ۱۰۰ لیتر آب
همچنین از آنجا که بسیاری از باغ‌های ماکادمیا کمبود بر دارند، از ابتدا باید به فاصله دو سال یکبار ۱۰۰ گرم بوراکس و یا ۷۵ گرم سولوبر در ۱۰۰ لیتر آب روی هر درخت پاشید.
آبیاریماکادمیا
در مناطقی که بارندگی کافی دارند ماکادمیا به صورت دیم پرورش می‌یابد اما اگر در محل کاشت ماکادمیا بارندگی نباشد زمان آبیاری و مقدار آبی که به درخت باید داده شود بسیار مهم می‌باشد. کمبود آب سبب کند شدن رشد درخت و همچنین کاهش کیفیت و کمیت خشکبارها می‌گردد.

آفات و بیماریها
پوسیدگی ریشه (فیتوفترا)
این بیماری معمولا براثر صدمات و آسیب‌های حاصل از برخورد ماشین آلات به درخت بوجود می‌آید. در این حالت معمولا محل زخمی شده آلوده می‌شود. درختانی که در معرض استرس‌هایی مانند خشکسالی هستند نیز ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
حشرات خشکبار خوار
حشراتی که از خشکبارها تغذیه می‌کنند لارو ۴ نوع بید هستند که می‌توانند پوسته سبز ماکادمیا را سوراخ کنند و یا از مغز این خشکبار تغذیه کنند. دشمن طبیعی بید که نقش مهمی در کنترل آن دارد انگل Trichogrammatoidea lutea می‌باشد که روی تخم بید تکثیر می‌شود.
سن
در جنوب آفریقا سن مهمترین آفت درخت ماکادمیا می‌باشد. خسارات وارده به درخت ماکادمیا بر اثر حمله مجموعه‌ای از سن‌ها شامل حداقل ۲۰ نوع مختلف سن می‌باشد که مهمترین آنها عبارتند از: سن دو خال، سن گیاهان سبز، سن نارگیل، سن سبزکوچک، سن خالدار، سن لبه زرد و سن خالدار زرد. سن می‌تواند سبب از بین رفتن ۸۰ درصد محصول گردد.

نهالستان،گل فروشی نهال ،نهال فروشی،مهندس زردادی، فروش درخت،خرید درخت،ماکادمیا،گردو خوشه ای،خرمالو،زغال اخته،زرشک،عناب،پسته،ضد یخ گیاهان،سوپرجاذب

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

درباره وبلاگ

نهالستان پارس|فروش نهال در خراسان رضوی|درخت میوه|بذر مشهد|پیاز زعفران
تماس با ما
مدیر عامل:09159157465
نهالستان09152157465


-------------------------------------
فراخوان
ازکلیه تولید کنندگان نهال مثمر غیر مثمر جهت همکاری در زمینه خرید تولیدات دعوت به عمل می آید
09159157465
----------------------------------
ارسال نهال به تمامی نقاط کشور
کانال تلگرام نهالستان telegram.me/irantree
مدیر وبلاگ : مدیر سایت

آخرین پست ها

جستجو

نویسندگان